Het was een partijtje gezellig!

Zondag 20 november 2016 was het zover, de allereerste War Child Kidsclub dag! En wat was het een super dag.

We hebben allerlei spelletjes gedaan die War Child ook doet met kinderen die opgroeien in oorlog. Ook hebben we een medewerker van War Child gesproken die in Libanon werkt! Bovendien kwamen onze nieuwe Famous Friends Sarah en Julia nog even langs. Zij zongen de sterren van de hemel. We sloten de dag af met peacepancakes. Want je begrijpt dat na zo’n drukke dag de buikjes flink begonnen te rommelen!

Alle kinderen die op de War Child Kidsclub dag waren kregen een goodybag gesponsord door America Today en IKEA mee naar huis. Stelen jullie al de show met deze hippe rugzak op het schoolplein?

Een speciale dag

Zondag 20 november was het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor de rechten van kinderen zoals het recht om naar school te gaan of het recht om te spelen.

Beeldbellen met Libanon

Charbel Ghostine is een medewerker van War Child die in Libanon werkt. Charbel werkt met kinderen die uit Syrië zijn gevlucht en vreselijke dingen hebben meegemaakt. De kinderen mochten vragen aan hem stellen. Zo vroegen de kinderen aan Charbel wat voor activiteiten War Child doet met de kinderen. ‘We spelen, tekenen, dansen en maken theatershows’, antwoordde hij. Charbel draaide de camera en liet wat knutselwerken en tekeningen van de kinderen zien. 

Onze nieuwe Famous Friends

Op deze speciale dag werden Sarah en Julia voorgesteld. Sarah en Julia zijn de nieuwe Famous Friends van de War Child Kidsclub. Jullie kennen Sarah en Julia vast van het Junior Songfestival. Of misschien van hun zes nummer-1-hits in de Kids Top 20. Sarah en Julia gaan zich inzetten voor kinderen die opgroeien in oorlog. Om goed van start te gaan beginnen de zusjes met een hele speciale actie voor War Child. Klik hier om Sarah en Julia wat beter te leren kennen.

En nog veel meer

We hebben zoveel leuke dingen gedaan dat we het allemaal niet meer kunnen opnoemen. Een ding is zeker, dankzij de leden van de War Child Kidsclub was deze dag een groot succes! Zelfs zo’n groot succes dat we zeker meer clubdagen gaan organiseren. Wij willen iedereen bedanken voor een hele gezellige War Child Kidsclub dag!

Heb jij de War Child Kidsclub dag gemist?

Was jij niet op de War Child Kidsclub dag en baal je hier stiekem een beetje van? Maak je dan geen zorgen! Zaterdag 21 oktober vindt onze tweede clubdag plaats. Word dus snel lid van de War Child Kidsclub! Klik hier om je aan te melden.