De scholen zijn weer begonnen!

Maar niet voor miljoenen oorlogskinderen. Zoals voor Lana* (12) uit Aleppo. Door het geweld vluchtte ze twee jaar geleden met haar familie naar Libanon. Sindsdien gaat Lana niet meer school. Lana mist haar school heel erg. Daar had ze haar vriendinnetjes. Bovendien leert ze graag. Later wil Lana dokter worden. Maar nu raakt ze steeds verder achterop.

War Child biedt oorlogskinderen hoop op de toekomst. We geven inhaalonderwijs aan kinderen die door oorlog een leerachterstand hebben opgelopen. Zo raken ze niet te ver achterop en kunnen ze weer instromen in het normale onderwijs. Samen met partners ontwikkelen we educatieve spellen op tablets. En helpen we de kwaliteit van het lokale onderwijs te verbeteren door leraren te trainen.

Help oorlogskinderen weer naar school

War Child wil kinderen zoals Lana onderwijs bieden. Maar dit kunnen wij niet alleen. Daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Kom daarom met jouw hele klas of school in actie voor War Child.

Wat dacht je van een sponsorloop? Of een groot voetbaltoernooi? De leerlingen van het KSG uit Apeldoorn gingen vorig schooljaar helemaal los en hebben maar liefst €14.738,07 ingezameld. Dit kun jij ook! Meld je actie nu aan

* Vanwege veiligheidsredenen is de naam van het meisje veranderd.