Het verhaal van Yara

Yara is 11 jaar en vluchtte met haar ouders en drie broers voor het geweld in Syrië. Met zijn zessen slapen ze nu in één kamer in Akkar, een provincie in het noorden van Libanon. “Ik speel de hele dag met mijn broertjes in de tent. Ik ben hier niet blij. Ik mis mijn neefjes, nichtjes, oma en buren.”

Rustige plek

Het geweld in Syrië is nog niet gestopt. Duizenden mensen zijn al gevlucht naar Libanon. Maar in Libanon is de situatie ook moeilijk, want er is niet genoeg drinkwater, brandstof en elektriciteit. Ook zijn mensen bang dat ze ontdekt worden. Dit geeft veel stress en onzekerheid. Ook voor Yara. Ze probeert eraan te ontsnappen in haar zelfgebouwde tent van plastic zeil. Samen met haar broertjes kan ze hier veilig spelen en moeilijke herinneringen even opzij zetten.

Yara is bang dat ze haar neefjes en nichtjes nooit meer zal zien. Dat zijn grote zorgen voor een meisje van 11 jaar. Zeker als je geen afleiding hebt. Yara kan niet naar school, omdat die te ver weg is en haar ouders het niet kunnen betalen.

Safe Spaces

Yara gaat naar de Safe Spaces van War Child. Daar kan ze met andere kinderen spelen en sporten. Ook leert ze haar ervaringen verwerken en om te gaan met emoties. Yara’s ouders doen ook mee, zodat ze hun kinderen beter kunnen helpen.

Bijles

Daarnaast verzorgt War Child bijlessen, zodat Yara haar schoolachterstand in kan halen en weer vriendjes en vriendinnetjes kan maken. Het doel is dat ze later in het jaar toch naar school kan.

Help kinderen zoals Lana

Quinty, Niels, Britt en Rens, oftewel Team War Child, slaan de handen ineen om 50.000 euro op te halen met ‘The Ultimate Challenge’. Met 50.00 euro kunnen we de toekomst van maar liefst 700 Syrische kinderen in Libanon verbeteren. Deze kinderen zijn gevlucht voor oorlog in eigen land. Kom in actie en help kinderen zoals Yara. Meld hier jouw actie aan!