Help Marwan aan onderwijs

Marwan* (11) vluchtte deze zomer door de oorlog uit Syrië naar Libanon met zijn moeder, drie broertjes en zusjes. Zijn vader kon niet meekomen en is nog in Syrië.

Leerachterstand

Door de oorlog vluchten veel Syriërs naar Libanon, op zoek naar een betere toekomst. Voor henzelf maar vooral voor de kinderen. Deze kinderen hebben vaak een grote leerachterstand. Marwan is één van hen.

Weer naar school

Marwan heeft door de oorlog al bijna drie jaar lang geen leraar gezien. Zijn school in Syrië ging dicht toen ze begonnen te schieten en het gebouw vernield werd. "Er werd daar de hele tijd geschoten," vertelt hij. "Ik heb een heleboel geweren gezien. Ik zou het heel leuk vinden om weer naar school te gaan, maar ik zie het niet gebeuren."

Nieuwe vrienden

Marwan heeft nog geen nieuwe vrienden gemaakt, omdat hij van zijn moeder het huis niet uit mag. Behalve om zijn oom een handje te helpen, die een fruitkar heeft. "Ik verdien er niets mee maar volgens mij helpt mijn oom mijn moeder. We krijgen altijd veel fruit."

Inhaalonderwijs

Sinds kort gaat Marwan naar de Safe Space van War Child in Libanon. Hier krijgt hij inhaalonderwijs, zodat hij niet te ver achterop raakt en snel weer kan aanhaken bij het normale onderwijs in Libanon.

Help Marwan aan onderwijs

Jij kan kinderen als Marwan helpen aan onderwijs. Zodat ze hun dromen achterna kan gaan. Kom met jouw klas of school in actie. Je kunt veel te gekke acties bedenken. Sponsorlopen zijn echt super populair. En heel leuk! Maar gebruik ook vooral je eigen creativiteit. Doe iets waar je goed in bent. Vergeet niet om jouw actie aan te melden.

* Vanwege veiligheidsredenen is de naam van de jongen veranderd.