Samen over de rode loper bij de film ‘Toen mijn vader een struik werd’

Kom in actie! Bak net als Toda en haar vader uit de film 'Toen mijn vader een struik werd' zoveel mogelijk cupcakes en koekjes. En verkoop deze voor War Child! 

Waar gaat de film over? 

De tienjarige Toda woont in een bakkerij met haar vader, de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: er breekt oorlog uit en Toda’s vader wordt opgeroepen als soldaat. Toda moet naar haar moeder die in het buurland woont en waar het veilig is. Zo begint Toda aan een avontuurlijke en spannende reis. Ze sluit vriendschap met een jongen die ook op de vlucht is. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden?

Bekijk hier de trailer!

Op de vlucht

Veel kinderen, net als Toda, moeten vluchten voor oorlog. Deze kinderen hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze zich bang, verdrietig en verward voelen. War Child vindt het belangrijk dat oorlogskinderen zich weer goed voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en weer contact leren maken met andere kinderen. Zodat ze weer gewoon kind kunnen zijn. 

In de oven

Doe je mee met de bakactie? Iedereen kan meedoen aan onze bakactie voor kinderen die moeten vluchten voor oorlog.  We zijn op zoek naar bakkers van alle leeftijden om cupcakes en koekjes te bakken en verkopen om geld in te zamelen. Meld hier je actie aan en ga lekker aan de slag met bakken om ze daarna zoveel mogelijk te kunnen verkopen! Je ontvangt na aanmelding een actiepakket per post met daarin een  poster, lekkere recepten, verkooptips en eetbare decoraties.

Cupcakes verkopen op de rode loper

Heb jij er altijd al van gedroomd om te schitteren tussen bekende Nederlanders op de rode loper? Dan is dit je kans! 

Celeste Holsheimer speelt de rol van Toda in de film. Zij gaat zich inzetten voor kinderen die opgroeien in oorlog. Doe jij ook mee? Vrijdag 17 maart kan jij samen met een vriend of vriendin cupcakes en koekjes bakken bij Petit Gateau in Amsterdam. Hoofdrolspeelster Celeste Holsheimer komt jullie helpen! Tijdens de feestelijke première op zaterdag 18 maart mag jij deze cupcakes en koekjes verkopen aan bekende Nederlanders. En je mag dan ook met hen de film gaan kijken. Hoe gaaf is dat?!

Britt Scholte, Quinty Misiedjan, Niels Oosthoek en Rens Polman van de War Child Kidsclub komen ook gezellig langs! De opbrengst van de baksels gaat naar War Child om oorlogskinderen te helpen.

Ben jij klaar voor de rode loper? En vind je het leuk om te bakken? Stuur dan voor 8 maart een mailtje naar kidsclub@warchild.nl.

Lespakket

Bespreek deze film in je klas! Het lespakket 'Toen mijn vader een struik werd' is vanaf begin maart beschikbaar. In dit lespakket zitten speciale lesbrieven en schermen voor het digibord met super leuke opdrachten! Jouw juf of meester kan het lespakket gratis aanvragen door een mail te sturen naar educatie@eyefilm.nl