RENSinCOLOMBIA #1

Rens reist voor de War Child Kidsclub naar Colombia. Een land van veel geweld. Wat is er aan de hand in Colombia? Hoe leven kinderen daar? En hoe helpt War Child hen? Vragen die Rens gaat beantwoorden. Houd Instagram in de gaten voor de video.

Colombia is een land in Zuid-Amerika. Hier wordt al 50 jaar gevochten tussen rebellen, de beweging FARC, ELN en soldaten van de regering. Een jaar geleden heeft de regering van Colombia vrede gesloten met de rebellen uit het land. Maar het geweld is nog lang niet voorbij. 

Naast deze oorlog, is er ook steeds vaker oorlog tussen criminele bendes in steden. Dit wordt stedelijk geweld genoemd, een groot probleem in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Er is veel armoede. Kinderen moeten geld verdienen om te overleven. Bendes weten dit. Zij bieden een oplossing: drugs dealen of moorden. Dit soort werk is voor kinderen in de  stad normaal geworden.

War Child in Colombia

War Child werkt sinds 2005  in Colombia. We bieden hulp aan gevluchte kinderen, kinderen die kindsoldaat zijn geweest en kinderen die arm zijn en weinig kansen hebben. We helpen hen omgaan hun nare ervaringen, door theater, muziek en sport. We proberen te voorkomen dat kinderen moeten meevechten of zichzelf bij bendes gaan aansluiten.

Met onze nieuwe projecten bieden we kinderen een alternatief. Zo leren we hen hoe ze fietsen moeten maken en verhuren. En volgen ze online lessen waardoor een echte baan steeds dichterbij komt. Ze krijgen sollicitatietraining en hulp bij de keuze van een studie. Het werken voor een levensgevaarlijke bende wordt hierdoor ineens een stuk minder aantrekkelijk.