Muziek maken verbindt

Stella en Yosina staan in de finale van The Voice Kids! Dat ze goed kunnen zingen, wisten wij allang. Deze meiden hebben namelijk meegedaan aan de War Child tv-show 'Jij&Ik' . In dit programma zingen ouders met hun kind. Samen muziek maken verbindt. War Child maakt in haar programma’s daarom ook veel gebruik van muziek.

Kinderen die opgroeien in oorlog vinden het soms lastig om te vertellen wat ze nou precies allemaal hebben meegemaakt. Maar zingen maakt dat een stukje makkelijker.  Zo kunnen ze soms beter hun verhaal vertellen. Zoals in deze video waarin gerapt en gezongen wordt over de situatie in Colombia.

Door muziek worden kinderen vrolijk en zoeken ze contact met elkaar. In combinatie met andere War Child-activiteiten zoals drama, dans, sport en spel leren kinderen hun angsten te overwinnen, vertrouwen in elkaar te krijgen en een manier te vinden om zichzelf te uiten.

Wil je meer weten over muziek in onze programma’s? Lees dan snel meer.

Wist je dat

- The Voice Kids coaches Marco Borsato en Ali B al meer dan 10 jaar ambassadeurs zijn van War Child? Samen hebben ze het lied ‘Wat zou je doen’ gezongen.
- Sinds de oprichting van War Child muziek een belangrijke rol speelt? Oprichtster Willemijn Verloop ging in 1995 naar Bosnië. Daar ontmoette ze muziekprofessor Nigel Osborne. Tijdens de oorlog gaf hij muziekles aan kinderen in schuilkelders. Willemijn zag met eigen ogen wat muziek in kinderen losmaakt. Ze was zo onder de indruk, dat ze War Child heeft opgericht.

Stella en Yosina bij Jij&Ik

Benieuwd naar het optreden van Stella? En de auditie en Yosina? Bekijk dan de video's!