Jesus was kindsoldaat

Ontmoet Jesus, hij woont midden in de jungle van Colombia bij een indianenstam. In Colombia is er veel geweld tussen verschillende groeperingen. En als kind moest Jesus meevechten. Door de hulp van War Child gaat het gelukkig goed met hem, maar dat is wel eens anders geweest. Bekijk de video voor zijn verhaal.

Wat zijn kindsoldaten

Kindsoldaten zijn jongens en meisjes onder de achttien jaar die bij een leger of gewapende groep horen. Kindsoldaten leven dagelijks in angstige situaties. Ze zijn alleen, ver weg van familie. Ze kunnen bang zijn om te vechten, bang zijn voor straf als ze iets verkeerds doen, bang zijn voor de vijand, maar ook bang om dood te gaan.

Ook als de oorlog voorbij is, zijn kindsoldaten nog vaak bang. Bang om niet meer te mogen spelen met andere kinderen. Bang om buitengesloten te worden door hun ouders of andere familie. Ze hebben nachtmerries en durven vaak niet meer met andere kinderen te praten of te spelen. Ze vertrouwen niemand meer door de dingen die ze hebben meegemaakt.

Hoe helpt War Child kindsoldaten

Een belangrijk onderdeel van het werk van War Child is om kinderen te helpen weer een normaal leven op te bouwen. We helpen hen omgaan met de vreselijke dingen die ze hebben gezien, gehoord of hebben meegemaakt. Dat doet War Child met speciale spelletjes of sportmiddagen. Zodat kinderen zich weer goed gaat voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en weer contact leren maken met andere kinderen.