Bijzondere ontmoeting met Syrische kinderen

Onder begeleiding van War Child Kidsclub YouTuber Niels Oosthoek hebben kinderen van IJsselkids Kinderopvang geskypet met Syrische leeftijdsgenootjes in Jordanië die meedoen aan de programma’s van War Child.

Al zeven jaar is het oorlog in Syrië. Vooral Syrische kinderen hebben het heel erg zwaar. Miljoenen mensen zijn gevlucht vanuit Syrië naar buurlanden als Libanon, Turkije en Jordanië. Zij zijn op zoek naar een veilige plek om te leven. De helft van deze vluchtelingen is kind.

Nederlandse kinderen hebben kinderen die zijn gevlucht voor het geweld vragen gesteld om meer te weten te komen over elkaars leven en dromen. Het werd al heel snel duidelijk dat ze veel meer gemeen hebben dan ze hadden verwacht. 

Alle kinderen houden bijvoorbeeld veel van Europees voetbal, er zaten behoorlijk wat fans van Manchester United. Ook de populaire ‘Swish Swish’ dans kennen ze allemaal. Deze dans gaat dus letterlijk de hele wereld over! Minecraft is het favoriete spel van bijna alle kinderen. Helaas hebben niet alle Syrische kinderen hun games mee kunnen nemen naar Jordanië. Het gamen missen ze het heel erg.

Wereldwijs

Dit is niet de eerste keer dat War Child een ontmoeting tussen Nederlandse kinderen en oorlogskinderen heeft georganiseerd. Zo heeft Monique Smit met Nederlandse kinderen geskypet met kinderen in een land waar oorlog is geweest. Bekijk de video.